Thy-roman nomineret til DR Romanprisen 2025

Ingrid Nymo er nomineret til DR Romanprisen for sin anden roman "Den røde hane", der foregår i Thy.

Af Michelle From Hoxer

Foto: Anne-Dorthe Søgaard

Sammen med repræsentanter fra landets biblioteker udpeger DR hvert år seks romaner som kandidat til DR Romanprisen. I år er Ingrid Nymo, som er opvokset i Thy, nomineret for sin roman "Den røde hane", der foregår her i Thy. 

"Den røde hane" er også blevet rost i flere dagbladsanmeldelser, bl.a. i Information, hvor Thomas Thurah skriver:

"Det første, man forelsker sig i i Ingrid Nymos roman, er den levende, modsætningsfyldte, omsorgsfulde og impulsstyrede Roberta, der om sig selv fortæller, at hun har det med at kyle ting fra sig. Det kan være et par vanter, en grydeske eller en bordskåner. Det næste er egnen og kystboerne deroppe, som spejler hinanden, landskabet i de mennesker, der bor der, og omvendt:

'Thy har sine egne mønstre af bevægelse. Klitternes tidslighed er hypnotiserende at tænke på, hvordan de ændrer sig gradvist og umærkeligt, som de gamle kroppe, jeg passer, der hele tiden får nye sår og rynker, nye områder af deres hjem og af sig selv, de ikke selv kan nå.'". 

Følg med i DRs dækning

Hver af de seks nominerede forfattere medvirker i en episode i DRs podcastserie DR Romanprisen 2025, som publiceres fra december 2024. Du finder serien som podcast i app’en DR Lyd under titlen DR Romanprisen 2025. 

Du kan opleve Ingrid Nymo på DR's scene til Bogforum i Bella Center, som finder sted den 1.-3. november 2024 og på Ordkraft i Aalborg den 3.-5. april 2025.

Vinderen af DR Romanprisen findes sidst i maj 2025 efter en afstemning blandt alle læsere i DR Romanklubberne.