Tilbud til børn

På vores biblioteker har vi masser af tilbud til børnefamilierne. Læs mere her på siden eller tag en snak med en af vores bibliotekarer.

Lånerkort og samtykke

Til børn og unge under 18 år kan vi lave et lånerkort.
Lånerkort forudsætter et samtykke fra dig som forælder/værge hvor du forpligter dig som økonomisk ansvarlig. Det betyder at eventuelle gebyrer og erstatninger overføres til dig.

Du kan give samtykket hjemmefra her

Når erklæringen er afgivet, opretter vi snarest muligt dit barn som låner ved Biblioteket i Thy. Dit barn kan nøjes med bruge sundhedskortet som lånerkort, men kan også få et særskilt plastkort hvis du ønsker det. Har du oplyst en mailadresse i samtykket, vil du modtage en verifkationsmail fra biblioteket, både i forhold til barnets lånerkort og i forhold til at være økonomisk ansvarlig. Verificer du ikke de 2 mails inden for 3 dage, gemmes  mailoplysningerne ikke. 

Du kan naturligvis også møde op på biblioteket og få oprettet dit barn som låner her og nu. Husk at medbringe dit og barnets sundhedskort. Vi skal dog stadig bruge samtykkeerklæringen, som gives online.

Hvis du ønsker at ophæve dit samtykke igen, kan du gøre det her

Lånetiden er 28 dage for de fleste materialer. Tidsskrifter, film og PlayStation-spil dog kun 14 dage. Børn under 18 år skal ikke betale gebyr ved for sen aflevering, men lånetiden skal selvfølgelig overholdes. Det er muligt at reservere udlånte materialer, hvilket er gratis.

Børnebogsdepoter

Dagplejere og personalet i børneinstitutioner og på skoler i Thisted Kommune kan få et depotlånerkort, som giver mulighed for at låne bibliotekets materialer på lempeligere vilkår end ved udlån til private.

Lånetiden for depoter er fordoblet til to måneder, der betales ikke bøder ved for sen aflevering, og der accepteres et større slid på materialerne end ved udlån til private. Depotlånereglerne gælder kun for materialer lånt til brug i en professionel sammenhæng hos dagplejeren, i institutionen eller på skolen. Private lån skal som altid lånes på et personligt lånerkort.

Arrangementer

Arrangementer er som hovedregel gratis for børn. Til de fleste arrangementer er det nødvendigt at forudbestille eller afhente billetter på biblioteket. For at sikre alle den bedst mulige oplevelse beder vi forældre og institutioner om at respektere de aldersgrænser, der måtte være.