Nye krimiserier - vær med fra start

17.01.23
Nyt år - nye krimiserier. Det er altid spændende at begive sig i kast med en ny krimiserie. Her giver vi dig nogle bud på 1. del af nye krimiserier.

Uniform

Mange har været begejstrede for Thomas Rydahls originale krimiserie om taxachaufføren Erhard Jørgensen på den eksotiske ø Fuerteventura.

I Rydahls nye serie "Den københavnske nat" er scenen henlagt til København, hvor Fussy arrangerer røverier, men opdager falske penge i byttet, og Salmas veninde får smidt syre i ansigtet en aften i byen. Deres veje krydses på Nørrebro, da de begge tager sagen i egen hånd.

Sorthuset

Peter May er et nyt navn på den internationale krimiscene. I sensommeren udkom "Sorthuset", som fra start blev en stor succes. 2. del af serien er allerede udkommet og hedder Lewismanden.

"Sorthuset" handler om en ondskabsfuld mand, som bliver dræbt på Hebriderne. Motiver er der nok af, men hvem gjorde det? En politimand, der forlod øen for mange år siden, bliver sat på sagen, og det bliver en smertefuld tilbagevenden til en hård opvækst.

Det brændende blad

Der er også godt nyt fra en af Danmarks mest populære krimiforfattere, Katrine Engberg, som er startet på en ny krimiserie her i efteråret. 

I "Det brændende blad" bliver Liv Jensen, der er tidligere efterforsker, sat på en cold case, der viser sig at trække spor tilbage til forfølgelsen af jøder under 2. verdenskrig. Flere omkring Liv bliver involveret, og ingen kan vide sig sikre. 

Containeren

Eller måske har du lyst til en finsk krimi? Så kast dig over "Containeren", hvor en fragtcontainer med et kvindelig dukker op på en rig families ejendom. Kommissær Paula Pihlaja må afdække mørke hemmeligheder - både i koncernfamilien og i sig selv. 

Polarcirklen

En af Nordens største krimidronninger - Liza Marklund - bringer også godt nyt til sine fans.

Wiking Stormberg skal lede efterforskningen af et makabert fund. Liget af en 17-årig pige, der forsvandt for 40 år siden, er blevet fundet, muret inde i et fundament. Hemmeligheder begynder snart at se dagens lys.

Mord på marsken

Kriminalkommissær Nikki Galena bliver, sammen med sin ny makker Joseph Easter, sat til at finde en forsvundet kvinde. Samtidig leder hun også efterforskningen af en sag om en række voldsepisoder med unge iført masker.

Det er gået tjept med denne serie, som allerede omfatter tre bind. Find hele serien "En Nikki-Galena-krimi" her

Hævneren

"Hævneren" er for dem, der kan lide barsk læsning. Drabsefterforskeren Jørgen Ågård og makkeren Elise Holm skal opklare et groft mord på en kendt, jødisk arkitekt udenfor Roskilde. Ågårds privatliv som Jehovas vidne har også en central plads i historien.

Obscuritas

Nordisk krimi og politisk thriller i ét. 

En fodbolddommer med afghanske rødder findes myrdet, og den unge politibetjent Micaela Vargas involveres i efterforskningen sammen med professor i psykologi, Hans Rekke. En betændt sag, der viser sig at have forbindelse til hemmelige CIA-aktiviteter og Taleban. 

/Oprindeligt skrevet af Line Elise Hoffgaard Aalborg Bibliotekerne

Tags
Materialer