Børnevalget 2022

Vinderen af Børnevalget 2022 er fundet

03.11.22
Vinderen af Børnevalget 2022 er fundet - men børnene i Thisted Kommune er ikke helt enige...

Det er ikke kun de voksne, der den seneste tid har afholdt valg.Siden den 11. oktober har landets børn nemlig kunnet stemme ved Børnevalget 2022 på deres lokale børnebibliotek – og nu er vinderen så fundet.

På landsplan er vinderen Eddie - også kendt som Sallys frække lillebror. 

Men i Thisted var det en anden ballademager, der løb med førstepladsen - nemlig Vitello, kendt fra Kim Fupz Aakesons og Niel Bo Bojesens populære bogserie. Skarpt efterfulgt af Nomerne - og Star Girls. 

Vitello børnevalg 2022

 

Mere end 16.000 stemte

Det var femte år i træk, at der blev afholdt børnevalg på landets biblioteker, arrangeret af Ballerup Bibliotekerne og Danmarks Biblioteksforening. Børnene kunne vælge mellem 10 kandidater fra kendte og populære børnebøger, og stemmeoptællingen viser, at årets store vinder blev Eddie med sloganet ”Ja til at bestemme selv. Over 16.000 børn stemte på landsplan, og Eddie sejrede snævert foran Star Girl, mens tredjepladsen gik til Nomerne.

Eddie synes, det er vildt kedeligt at lære alfabetet, så han finder på sin helt egen måde at lære det på. En tur i Zoologisk have bliver endnu sjovere, end Eddie havde troet – og hans far havde håbet.
Eddie kan også finde på at gå hjem fra børnehave, selvom far ikke er der til at hente ham, og selvom han ikke får lov af pædagogerne, for Eddie vil selv.

Bøgerne om Eddie er skrevet af Thomas Brunstrøm, illustreret af Thorbjørn Christoffersen og udgivet af forlaget Carlsen. I den helt nye bog ”Eddie hjælper til” brokker far sig over, hvor hårdt det er at være voksen. Eddie vil gerne hjælpe til, for det virker da nemt nok at lave voksenting, når man bare bruger sin fantasi. Far er ikke helt enig.

Bøgerne findes på hylderne på alle landets biblioteker og som E-bøger og lydbøger på bibliotekernes digitale tjeneste eReolenGo.

Læs mere om Børnevalget på børnevalg.dk.

 

 

Materialer