Opgaveskrivning

Når du skal skrive opgave 

Der er mange ting at holde styr på, når du skal skrive opgave: Hvordan bliver du låner, hvor er det godt at søge, hvordan får du materialerne hjem - og meget andet? Vi har samlet nogle praktiske tips her på siden - men er du tvivl om hvordan du kommer i gang, så kig ind og få en snak med os, vi hjælper meget gerne. 

Studerende der sidder ved en bærbar pc
Foto: Nikolai Linares

Det praktiske - bliv låner, udlånstid m.m.

Icon Description
  • Sådan bliver bliver du låner
    Er der du under 18 år skal vi have et samtykke fra en af dine forældre. Så sørger vi for at du snarest muligt bliver registreret i vores lånerbase.  Er du over 18, kan du selv oprettet dig som bruger med dit MitID.  
    Læs mere under: Opret dig som bruger
  • Åbningstid
    Alle afdelinger holder åbent med selvbetjening kl. 7-21 alle ugens dage. Brug dit (plastik)sundhedskort i døren for at komme ind.  Se åbningstider med personale her: Åbningstider
  • Lånetiden
    Du kan låne de fleste materialer i 28 dage, og du kan forny op til to gange - men kun hvis materialerne ikke reserveret af andre. Har vi skaffet materialet hjem til dig fra andre biblioteker, så kan det være andre restriktioner, der forhindrer dig i at forny.
  • Afhentning af reserveret materiale:
    Du får et tilsendt en besked via sms, mail eller i appen Biblioteket. Herefter har du ti dage til at hente materialet. Hvis du alligevel ikke skal bruge materialet må du meget give besked, så vi hurtigt kan sende det videre til den næste låner. 
  • Gebyrer, reglement osv. 
    Læs mere under: Lånerinfo
  • Print, kopier,scan 
    Alle afdelinger har kopimaskiner. Du kan skrive ud fra bibliotekets pc'er, men ikke fra egen pc eller mobil. Prisen er 1 kr. pr s/h side og 3 kr. for farve - uanset størrelse. Du kan også scanne  dokumenter til din e-mail. Kopimaskinen må gerne benyttes når personalet er gået. I så fald skal du betale med MobilePay. 

Søg og bestil materialer

Icon Description

Udover søgefunktionen her på bib.kulturrummet.dk, vil vi gerne fremhæve: 

  • App'en Biblioteket, et uundværlig redskab når du skal holde styr på dine biblioteksmaterialer, bestille og forny. 
  • Bibliotek.dk 
    Vi har ikke plads eller råd til at købe alle gode bøger, men vi skaffer dem meget gerne hjem fra andre biblioteker.  Brug Bibliotek.dk og skaf materialerne hjem til den afdeling du foretrækker hos Biblioteket i Thy. 

Sådan finder du artikler

Icon Description

Nogle gange har vi ikke bøger om et bestemt emne, men så kan du være heldig at finde god faglige viden i artikler fra aviser og magasiner.  Når du søger er det godt at bruge Bib.kulturrummet.dk eller Bibliotek.dk som udgangspunkt, især hvis du er logget ind. Så kan du tit læse avisartikler med det samme, eller hurtigt få tilsendt artikler fra magasiner.
Andre gode værktøjer: 

  • Faktalink.dk 
    Giver dig adgang til artikler skrevet af journalister og andre faguddannede personer. Et virkelig godt værktøj hvis du vil have en hurtig introduktion til et aktuelt emne
  • Infomedia
    Er stedet hvis du skal finde artikler fra især danske aviser, regionale som landsdækkende. Du har adgang via pc'er på biblioteket. Spørg os - så hjælper vi dig i gang.
  • Mediestream
    Hvad skrev aviserne da Titanic sank? Har du brug fra gamle artikler, er Mediestream et fantastisk værktøj. Især velegnet til artikler der er mere end 100 år gamle. 
  • PressReader
    Skal du finde artikler fra udenlandske aviser er PressReader en guldgrube. Den indeholder også virkelig mange magasiner. 

Læs mere om vores digitale tilbud: Aviser og magasiner

E-bøger - når det kniber med papirudgaven

Icon Description
  • eReolen.dk
    Indeholder især skønlitterære bøger, men også  en del fagbøger. Brug gerne vores app.
  • eReolen Global
    Især velegnet til at finde engelsksproget skønlitteratur.  Brug app'en Libby. Læs mere om: eReolenglobal
  • Ebook Central Plus

    Især god til engelsksprogede fagbøger, søg blandt 130.000 titler. Nogle bøger kan dowloades andre kun læses direkte i browseren.

Lidt om litteratur

Icon Description
  • Forfatterweb.dk
    Er stedet hvis du vil finde oplysninger om især danske forfattere. Hvad har de skrevet, hvordan skriver de og hvorfor. Med henvisninger til primær kilder. 
  • Læsekompas
    Mangler du at finde en god bog til en litteraturanalyse. Så prøv Læsekompas.dk, her kan du hurtigt sammenligne bøger ud fra udvalgte kriterier. 
  • Arkiv for dansk litteratur (ADL) 
    Mangler du primær kilder, fx en tekst af Grundtvig, eller andre ældre danske forfattere, så find dem her. Indeholder samtidig omfattende forfatterportrætter.