Billedbøger fulde af glimmer, glæde og gode budskaber

12.05.22
Det er svært ikke at komme i godt humør af en god historie tilsat et drys glitter og glimmer – eller måske endda en enhjørning eller to.

Vi har samlet en stak glitterskønne børnebøger, der kan begejstre både øjne og ører. Og så rummer de endda gode budskaber om alt fra venskab til at turde være sig helt sin egen.

"Pigen med glimmer på"

Ella er vild med glimmer og glæder sig til at vise sin strålende personlighed på første skoledag på en ny skole. Men ikke alle synes, at alt det glimmer er fedt. Måske stråler Ella for meget?

En fængende historie af den amerikanske skuespiller Channing Tatum om at turde være sig selv (for 5-7-årige).

"Gurli Gris og den magiske enhjørning"

Gurli Gris og hendes ven Frida Får skal sove sammen og leger med Pruhest Letpåtå, inden det er godnat, men de vil hellere lege med en magisk enhjørning. I løbet af natten sker der dog magiske ting - eller er det Far Gris, der har tryllet? (Fra 3 år). 

”Glitter flytter ind” og ”Glitter får en ny ven”

Sofie drømmer om en fantastisk enhjørning, men bliver skuffet da Glitter bliver leveret. Kan hun elske en enhjørning, der ligner en ged og lugter sært?

To virkelig søde billedbøger, som med humor fortæller, hvad man skal gøre, når ting ikke er som forventet, og når alt ikke går, som man ønsker. Glitter står roligt og stærkt i sig selv, selvom han af omgivelserne opfattes som anderledes. (Fra 3 år). 

Oprindeligt skrevet af Tea Lukman Sommer, Aalborg Bibliotekerne. 

Materialer