Donald Trumps USA

15.10.21
Donald Trumps præsidentperiode var en af de mere usædvanlige. USA-analytiker og journalist David Trads besøger KulturRummet og giver sit bud på, hvad der egentlig skete i de fire år, Donald Trump sad ved magten.

Et år er snart ved at være gået, siden Joe Biden i medier verden over blev udråbt som vinder af den amerikanske præsidentvalgkamp 2020 - og den siddende præsident, Donald Trump, måtte derfor sande, at han havde tabt. 

Men som de fleste nok husker, gik det hverken stille eller traditionelt for sig. Han accepterede ikke sådan lige sit nederlag - og stormløbet mod kongressen, der fandt sted den 7. januar, efter Donald Trump havde holdt tale for forsamlingen foran Det Hvide Hus, blev kulminationen på en temmelig usædvanlig præsidentperiode.  

Handelskrigen mod Kina, forbindelsen til Rusland, indrejseforbuddet for bestemte nationaliteter og Donald Trumps håndholdte brug af Twitter er blot nogle af de overskrifter, som USA’s 45. præsident vil blive husket for.  

Støvet er måske ved at have lagt sig, men har vi egentlig forstået, hvad der skete i de fire turbulente år med Donald Trump som styrmand for verdens største stormagt?

Det er et af de spørgsmål, som forfatter, journalist og USA-analytiker David Trads vil forsøge at besvare, når han gæster KulturRummet i Thisted tirsdag den 9. november.

Med udgangspunkt i sin bog "Amerika, hvor er du?" fra 2020 vil David Trads give sit bud på Donald Trumps betydning før og nu. Læs mere om arrangementet.

Du kan også dykke ned i aktuelle titler, der fra forskellige vinkler behandler USA. 

Materialer