De tre første titler til DR Romanprisen er fundet

09.09.21
Der blev for nylig føjet endnu et navn til listen over årets nominerede til DR Romanprisen, som vi læser i to af bibliotekets læseklubber senere på året.

Det er ikke mere end fire år siden, at Thomas Korsgaard debuterede som forfatter. Alligevel er det allerede blevet til en pæn stribe udgivelser og flere prisnomineringer til den 26-årige forfatter, der er vokset op på Skiveegnen.

Tidligere i år udkom hans tredje roman, ’Man skulle nok have været der’, som er sidste bind i trilogien om Tue – og for den er han nu nomineret til DR Romanprisen 

Dermed er han den foreløbigt tredje nominerede forfatter til prisen, hvis endelige vinder findes via læserafstemning rundtom på landets biblioteker – også her i Thy. På vores biblioteker i Thisted og Hanstholm læser vi i læseklubber fra november til maj de seks nominerede romaner. 

Udover Thomas Korsgaards socialrealistiske roman om Tue, der flytter fra Skiveegnen til København, hvor han hutler sig igennem tilværelsen, kan kommende læsekredsmedlemmer også glæde sig til at dykke ned i Charlotte Weitzes magisk realistiske slægtshistorie ’Rosarium’ – og Christina Englunds kunstnerportræt ’Slugt’, der handler om den unge, amerikanske fotograf Francesca Woodman.

De sidste tre nominerede bliver offentliggjort til december, og vinderen bliver fundet i juni 2022. 

Vi opdaterer snarest muligt hjemmesiden med information om tilmelding til læseklubberne. 

Du kan læse mere om de romaner, der foreløbigt er nomineret til DR Romanprisen 2022 herunder. 
 

Materialer