Flodkrebs og farlig kærlighed i marsken

04.07.22
Det er nu du skal læse eller genlæse den internationale bestseller "Hvor flodkrebsene synger" inden den kommer på film i september.

Delia Owens roman om den svigtede marskpige tog verden med storm, da den udkom i 2019. En stor amerikansk fortælling om barske skæbner, bristede hjerter og et gådefuldt mord i 60’ernes North Carolina. 

Den frodige natur og den sumpede, hede marsk er fantastiske - og netop den del bliver spændende at se på det store lærred, når historien får premiere som film til september. 

Se traileren til Hvor flodkrebsene synger (åbner i YouTube).

Vild skæbneberetning og dyster mordgåde

I Barkley Cove florerer myten om den smukke, men vilde "Marsh Girl". Som bare 10-årig bliver Kya Clark overladt til sin egen skæbne i North Carolinas sumpede marskland. Hun kan hverken læse eller regne og naturen og marskens dyreliv bliver hendes lærebog. Mødet med drengen Tate bliver starten på et nyt kapitel i hendes ensomme liv. Men håbet om en fremtid med Tate styrter i grus, da han træffer en utilgivelig beslutning.

Sideløbende med Kyas historie pågår opklaringen af en mordsag. To drenge finder liget af en ung mand, som umiddelbart ser ud til at være død efter et fald fra stor højde. Men den lokale sherif har mistanke om, at nogen står bag. Spørgsmålet er hvem, og hvorfor den unge mand skulle dø? Forbindelsen mellem Kyas fortælling og det gådefulde mord står i begyndelsen uklar, men lidt efter lidt løftes sløret for en rystende sandhed.

Filmpremiere i september

Filmatiseringen af "Hvor flodkrebsene synger" får premiere d. 29. september.

Filmen er instrueret af Olivia Newman samt produceret af Reese Witherspoon og Lauren Neustadter. I hovedrollen som Kya ses det unge talent Daisy Edgar-Jones, kendt fra den populære serie "Normal people" filmatiseret efter Sally Rooneys roman af samme navn.

Indlægget er oprindeligt udgivet af Aalborg Bibliotekerne. 

Materialer